ΗΠΑ: Ρατσιστής σκοτώνει τρεις αφροαμερικανούς μέσα σε κατάστημα

Ένας ένοπλος σκότωσε τρεις αφροαμερικανούς σε μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, δήλωσε ο σερίφης της πόλης.

Ο άνδρας, που περιγράφεται ως λευκός και ηλικίας περίπου 20 ετών, μπήκε σε κατάστημα Dollar General και άνοιξε πυρ, προκαλώντας αντιπαράθεση με την αστυνομία.

Ο σερίφης T K Waters δήλωσε ότι δύο άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν από τον ένοπλο, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και άφησε μανιφέστα.

Η δήμαρχος Ντόνα Ντίγκαν δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα “έγκλημα γεμάτο μίσος” που καθοδηγείται από ρατσιστικό μίσος.

Σύμφωνα με τον σερίφη, ο δράστης – ο οποίος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί επισήμως – έφερε ένα ελαφρύ ημιαυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Πιστεύεται ότι έδρασε μόνος του και φέρεται να ήθελε να αυτοκτονήσει. Ζούσε στην κομητεία Κλέι του Τζάκσονβιλ με τους γονείς του και άφησε πολλά μηνύματα για τις προθέσεις του, δήλωσε ο σερίφης Γουότερς, μεταξύ των οποίων ένα στους γονείς του και ένα άλλο στα μέσα ενημέρωσης. Ο σερίφης πρόσθεσε ότι τουλάχιστον σε ένα από τα όπλα είχε σχεδιαστεί μια σβάστικα.

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τα πολιτικά δικαιώματα σχετικά με τους πυροβολισμούς, τους οποίους αντιμετωπίζει ως έγκλημα μίσους. Η επίθεση συνέβη λιγότερο από ένα μίλι από το ιστορικά μαύρο Πανεπιστήμιο Edwards Waters.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις χαρακτήρισε τον δράστη “καθίκι” και χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς “φρικτούς”. «Αυτός (ο δράστης) στόχευε ανθρώπους με βάση τη φυλή τους, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε ο κ. DeSantis, ο οποίος διεκδικεί την προεδρική υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς.

Σημειώνεται πως έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 28.000 θάνατοι από όπλα στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gun Violence Archive.

Trace Interactive Map

Πηγή: ΒΒC

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί